Strani

torek, 29. oktober 2013

Otok z igricami

Šolske skrbi so nas že precej zasule in poletje se zdi daleč stran. Otroci pa si ga lahko prikličejo z igrico, ki ji rečem kar “Otok z igricami”.
Je ena redkih računalniških igric, s katero se lahko igrajo slepi otroci. Računalniško predznanje ni potrebno. Otroci potrebujejo le opis otoka in navodila, katere tipke naj uporabljajo.
Pa pojdimo na “otok” All Abillities ePlayground!
Po otoku nas vodi morska zvezda po imenu BoddyFly. Žal zna govoriti samo angleško. S tipkami od 0 do 9 odkrivamo, kaj se na otoku dogaja. Tipka 4 na primer odkrije pajka, ki se guga pod palmo, s tipko 0 pa prikličemo morskega konjička, ki zaigra na trobento in se potem spet skrije v morje.
Otok z igricami
Otok z igricami
Najbolj so zanimive igrice, ki se skrivajo na otoku. Štiri so, ena med njimi ni prilagojena za slepe.

Memory – odkrivanje parov

Pari se skrivajo pod tipkami Q, W, E, R, T in A, S, D, F, G. Igra bi bila še boljša, če se pari ne bi ponavljali. Otroci to zelo hitro ugotovijo.
Memory
Memory

TrixMix – snemanje skladb

S tipkami od 0 do 9 lahko izbiramo različne zvoke, tudi več hkrati. S tipko R se začne snemanje, s tipko S se ustavi, s tipko P se mix ponovno predvaja.
TrixMix
TrixMix

IbisBuster – iskanje predmetov na plaži

Po plaži se sprehajamo s smernimi tipkami. Če naletimo na predmete, dobimo točko. Včasih pa predmet hoče vzeti ptič ibis, ki ga je treba prepoditi s preslednico.
IbisBuster
IbisBuster
Mojim učencem je igrica zelo všeč in me pogosto spomnijo nanjo.
Še nasvet: če tipke ne delujejo, je najbrž treba uporabiti drug brskalnik.

Ni komentarjev:

Objavite komentar